گوگل امروز اعلام کرد که نسخه ۶۶ از مرورگر کروم را برای سیستمهای دسکتاپ و همچنین گوشیهای هوشمند منتشر کرده است. این نسخه دارای چند قابلیت جدید است که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
طبق اطلاعات منتشر شده از سوی گوگل کاربران سیستمهای دسکتاپ بهرهمند از سیستم عاملهای لینوکس، مک و ویندوز و همچنین گوشیهای هوشمند مبتنی بر سیستم عاملهای اندروید و iOS از امروز میتوانند دستگاههای خود را به نسخه ۶۶ از مرورگر کروم مجهز نمایند.
یکی از مهمترین قابلیتهای این نسخه از مرورگر کروم که پیش از این نیز گوگل به معرفی آن پرداخته بود؛ عدم پخش خودکار ویدیوهای همراه با صدا است. گوگل اعلام کرده است که اگر کاربران بر روی صفحه یک وب سایت خاص کلیک کنند این قابلیت غیرفعال شده و آن ویدیو به صورت خودکار به اجرا در خواهد آمد. کروم ۶۶ بر روی تمامی سیستم عاملها این قابلیت عالی را در اختیار کاربران قرار میدهد. نسخه مربوط به سیستمهای دسکتاپ علاوه بر قابلیت بالا، ۶۲ مشکل امنیتی را هم رفع میکند و نشان میدهد که کاربران باید هرچه سریعتر نسبت به نصب این نسخه جدید اقدام کنند. گوگل همچنین در این نسخه اقداماتی را جهت برطرف سازی باگ Spectre در پردازندههای اینتل، AMD و ARM صورت داده است.
اما در نسخه مربوط به سیستم عامل iOS، کاربران هم اینک قادر هستند از طریق مسیر Settings و سپس Passwords، رمزهای عبور خود را استخراج کرده و از آنها در یک برنامه دیگر استفاده کنند. گوگل به کاربران اخطار داده است که کسانی که به این فایل استخراج شده دسترسی داشته باشند میتوانند رمزهای عبور شما را هم مشاهده کنند.
اما در نسخه اندروید، حضور تغییرات و ویژگیهای جدید بیشتری را شاهد هستیم. کاربران این دستگاهها هم اکنون میتوانند از طریق مسیر Settings و سپس Languages، زبان دلخواهی که ترجیح میدهند سایتهای مختلف تحت آنها بارگزاری شوند را انتخاب نمایند. قابلیت استخراج رمزهای عبور در این نسخه نیز در دسترس کاربران قرار گرفته است. از دیگر ویژگیهای جدید و مهم این نسخه از مرورگر کروم میتوان به معرفی رابط برنامه نویسی Asynchronous Clipboard اشاره کرد که به طراحان سایت اجازه میدهد اطلاعاتی را بر روی حافظه Clipboard نوشته یا بازخوانی کنند. رابط برنامه نویسی جدید AudioWorklet نیز هم اکنون میتواند برای کنترل بر روی دادههای صوتی مورد استفاده قرار بگیرد. کروم ۶۶ همچنین دارای یک رابط برنامه نویسی جدید دیگر نیز هست که با در اختیار قرار دادن اطلاعات مربوط به کدکهای ویدیوی، امکان تنظیم خودکار کیفیت ویدیوهای در حال استریم را ممکن میکند.